Digitala bibliotekslabbet – Ekonomikum

En person står framför en datorskärm

I labbet finns studieplatser och teknik för datahantering, multimedia och visualisering. Rummet är tillgängligt för studenter på C-nivå och uppåt, samt anställda. Som student har du tillgång till rummet med campuskort under samma tider som du har tillgång till byggnaden. Doktorander och forskare kommer in dygnet runt. Forskare och studenter från andra institutioner är välkomna när Ekonomikums bibliotek har öppet.

Utrustning och programvara

Rummet innehåller bokningsbara datorer med olika programvara:

  • Tre datorer för datorer med programvara för datahantering, digital medieproduktion och visualisering.
  • Två datorer med programvara för att arbeta med databasen Eikon.

Det är fritt fram att använda en ledig/obokad dator. Vill du som anställd boka labbet för aktiviteter kontaktar du Fråga biblioteket.

Ångström Visualisation Lab

Verksamheten riktar sig till dig, så väl student som forskare/lärare, som vill arbeta kreativt med digital visualisering, pröva VR-teknik och lära dig nya program på öppna workshops. Som student har du tillgång till rummet med campuskort under samma tider som du kommer in i huset. Doktorander och forskare kommer in dygnet runt. Studenter kan du boka enskilda zoner. Lärare och andra anställda kan boka hela rummet via TimeEdit.

En person använder  VR-glasögon

Makerspace – Ångström

Några personer samarbetar vid en laptop

Ångström Makerspace riktar sig till dig som vill arbeta kreativt, skriva ut prototyper med 3D-skrivare och lära dig olika kreativa arbetssätt genom öppna workshops.

Som student har du tillgång till rummet med campuskort under samma tider som du kommer in i huset. Doktorander och forskare kommer in dygnet runt. För att använda 3D-skrivaren behöver du ta 3D-körkort.

Boka 3D-skrivaren

Mer om Makerspace

Spektrum – Karin Boye-biblioteket

Spektrum är en flexibel undervisningslokal i Karin Boye-biblioteket på plan 0. I rummet finns sex fasta datorer med olika programvara för databearbetning och analys. Rummet rymmer ca tolv personer. Det finns även möjlighet att koppla in en bärbar dator till en TV-skärm.

Lokalen är tillgänglig för bibliotekets användare under bibliotekets öppettider förutom när den är bokad för undervisning eller möten. Är du forskare eller doktorand är Spektrum dessutom tillgängligt dygnet runt med hjälp av ditt campuskort. Vill du som anställd boka Spektrum för aktiviteter kontaktar du Fråga biblioteket.

Namnet Spektrum valdes efter litteratur-och kulturtidskriften med samma namn som utgavs i Stockholm mellan 1931 och 1933, där Karin Boye var en av initiativtagarna och redaktörerna.

Exteriörbild av Engelska parken