Utställningar

I biblioteket finns stora värdefulla samlingar och helt unika verk. Vi visar en del av dem i våra utställningar.

OBS! Utställningssalen på Carolina Rediviva stängd på grund av ombyggnad till mitten av 2019. Silverbibeln kommer inte att visas under tiden för ombyggnaden.

Under tiden som utställningssalen är stängd, visar vi smakprov i en tillfällig digital utställning. Där kan du bland annat se Olaus Magnus Carta Marina, Uppsala-Eddan och Magnus Erikssons landslag. Du kan också se kartan över Mexico City som troligen målades av aztekerna under conquistadorernas århundrade. Tillfälliga utställningar med olika teman kan komma att visas på bibliotekets övriga enheter.

200-årsjubilaren Gunnar Wennerberg

Gunnar Wennerberg är i Uppsala mest känd som författare och kompositör till sångcykeln Gluntarna, duetter för bas och baryton till pianoackompanjemang, som beskriver studentlivet i 1840-talets Uppsala. En webbutställning producerad med material ur Uppsala universitetsbiblioteks samlingar.

Se utställningen i Flickr

Från stubbotan rot till anseligt träd

Uppsala universitetsbibliotek firade Carl von Linné med en unik utställning 2007. Under närmare ett år från den 22 maj på Linnés 300-årsjubileum visades ett osedvanligt brett urval av bibliotekets ovärderliga Linnésamlingar för allmänheten. Nu är det möjligt att se hela utställningen online. Klicka på länken och bläddra dig fram genom utställningens tre montrar. Klicka på dokumenten för att förstora dem och läsa om deras tillkomst och historiska betydelse.
Explorer, Firefox eller Chrome rekommenderas. Ladda ner Flash Player.

Se utställningen