Ombyggnad av Carolina Rediviva 2017-2019

Med start under våren 2017 kommer delar av Carolina Rediviva att byggas om. Byggperioden beräknas till 18–24 månader. Ambitionen är att huset ska hållas öppet för studier och forskning under hela byggtiden och att allt material ska vara tillgängligt – om än med något längre framtagningstider för en del samlingar.

På grund av ombyggnationen är utställningssalen stängd och beräknas öppna i juni 2019.

Husets öppettider kommer att vara något begränsade under byggperioden och kan även komma att ändras med kort varsel. Aktuella öppettider finns alltid under Öppettider och adresser. Universitetsbibliotekets övriga ämnesbibliotek kommer att utöka sina öppettider vid behov för att se till att service och läsplatser finns tillgängliga i önskad utsträckning.

Praktisk information inför ditt besök

Håll dig uppdaterad via Ombyggnadsbloggen

Om du prenumererar på bloggen nås du snabbt av information om förändrade öppettider och eventuella förändringar av service och tjänster som blir nödvändiga på grund av ombyggnaden. Bloggen kommer också bjuda på bilder inifrån huset för att ge dig som är nyfiken en inblick i hur arbetet går framåt. Gå in i bloggen för att prenumerera, eller läs de senaste inläggen nedan.

Varför bygger vi om?

Carolina Rediviva byggs om för att bland annat utöka möjligheterna att använda huset som mötesplats och för att förbättra arbetsmiljön för besökare och anställda. Läs mer om varför bygger vi om.