Uppsala universitetsbibliotek

Digitala labb

Välkommen till Ekonomikum Digital Library Lab och Ångström Visualisation Lab. I labben finns programvara och utrustning för datahantering, visualisering och mediaproduktion. Välkommen att delta i ett flertal workshops, seminarier och andra evenemang.

I de digitala bibliotekslabben kan forskare, studenter och lärare få tag på, använda och publicera data med hjälp av teknisk utrustning och digitala metoder. Labben är mötesplatser, arbetsplatser och lärmiljöer där biblioteket erbjuder stöd och service samt fungerar som inkörsport till universitetsövergripande infrastrukturer och servicefunktioner.

Idag är det fler som jobbar med större datasamlingar än tidigare och det digitala labbet är en plattform för att utveckla stöd och service kring öppna dataportaler och digitala metoder för nya medier för publicering. Du kan bidra genom att berätta för oss vilken utrustning och vilka evenemang som du uppskattar eller önskar dig framöver. Biblioteket samarbetar med campusområden och universitetsövergripande funktioner för att du, dina kollegor och dina studiekamrater ska få ett så bra stöd som möjligt.

Frågor eller förslag? Kontakta Fråga biblioteket.

Kontakt

E-post: fraga.biblioteket@ub.uu.se 
Telefon: 018-471 39 00
twitter: @fragauub
Telefon och chatt öppen vardagar 9-18.